o podjetju naslovna

Usluge i proizvodiProizvode i usluge dijelimo na područja u kojima Labena radi:

 

Farmacija i kozmetička industrija

Tvrtka Labena je u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji prisutna na području membranske filtracije, fermentora, mješalica za rezervoare u području sterilnog uzorkovanja u proizvodnji i razvoju.

U laboratorijskom dijelu kontrole kvalitete i razvoja nudimo sisteme koji osiguravaju čistu i ultra čistu vodu po standardima američke i europske farmakopeje s odgovarajućim validacijskim protokolima prema GMP i FDA standardima. Također nudimo i tehnološka rješenja na području NIR tehnologije sa XDS sistemima za kontrolu ulaznih sirovina i za laboratorijska ispitivanja.
Za dijelove tvrtki koje su zadužene za razvoj, savjetujemo u vezi opreme i potrošnog materijala, koji su odgovarajući za testiranje novih proizvoda.


Prehrambena industrija

U prehrambenoj indrustriji smo prisutni na području klasičnih referentnih analiza za određivanje parametara u hrani i prehrambenim proizvodima u prehrambenoj industriji sa metodama Soxtec i Kjehldal i  metodom vlakana ( Fibertec). Tehnološka rješenja na području brzih analiza kemijskih parametara mesa, mliječnih proizvoda, žitarica, vina, vode, itd., gdje sa NIR tehnologijom postižemo izvanrednu ponovljivost i točnost mjerenja. Također nudimo proizvode u području mikrobiološkog ispitivanja, mikotoksina, antibiotika, analiza aktivnosti vode u hrani, itd.

 
Medicina

Labena je u medicinskom području usredotočena na područje laboratorijske medicine, gdje naš medicinski program obuhvaća sve tehnologije i uređaje koje zahtjeva suvremeni medicinski laboratorij u svom radu. Naše stručno osoblje i proizvodi nam na tom području omogućavaju  savjetovanje, obavljanje kompletne tehničke podrške, a u isto vrijeme nudimo i tehnološka rješenja za svu opremu koja je potrebna za optimalne radne uvjete  potrebne za optimiziranje performansa. Proizvodni portfolio tvrtke  uključuje brze testove za analizu urina i mikrobiologiju, hematologiju i biokemijske analizatore, aparate za  imuno-kemiju, mikroskope, laboratorijske sisteme za pripremu voda i opću laboratorijsku opremu i potrošni materijal.


Istraživačke institucije

U sklopu našeg programa, surađujemo sa svim istraživačkim institucijama i fakultetima u svim zemljama u kojima poslujemo. To uključuje institute na fakultetima, nezavisne institute, nacionalne i međunarodne institute koji se bave analitikom,  razvojem i istraživanjem.

 
Ostala industrija

Između ostalog, radimo  i sa kemijskom industrijom, elektronskom industrijom, vinarima, automobilskom industrijom, industrijom bijele tehnike, industrijom gume, industrijom za analizu metala, legura, tla i vode.