segmenti naslovna

BIO-RAD QX200™ Droplet Digital™ PCR System

 

QX200 Droplet Digital PCR (ddPCR™) sustav omogućava apsolutnu kvantifikaciju ciljnih DNA ili RNA molekula za EvaGreen ili na probama baziranim digitalnim PCR aplikacijama.

QX200™ Droplet Digital™ PCR sustav se sastoji od dva instrumenta, od QX200 droplet generatora i QX200 droplet čitača i od potrošnog materijala koji je dio sustava.

QX200 droplet generator se koristi da odijeli ddPCR reakcijsku mješavinu u tisuće dropleta nanolitarskih dimenzija. Nakon PCR reakcije u termalnom cycleru, dropleti iz svakog uzorka se individualno analiziraju na QX200 čitaču. Dropleti se čitaju jažicu po jažicu tako da dropleti jedan po jedan u seriji prolaze kraj dvobojnog optičkog detekcijskog sustava. U jednoj vožnji može biti obrađeno 96 uzoraka. Kako bi se dobila apsolutna kvantifikacija ciljne DNA broje se PCR pozitivni i PCR negativni dropleti, kao rezultat dobijemo broj kopija te broj kopija po 1µl (cpm). Amplificirani produkti se mogu po potrebi i ekstrahirati iz dropleta za potrebe PCR nizvodnih aplikacija kao što su sekvenciranje ili kloniranje. Operativni raspon detekcije ddPCR sustava je 0.24-5000 cpm/well.

 

Aplikacija QX200 Droplet Digital PCR (ddPCR™) sustava

 

Studije tumorskih bio markera i varijacija broja kopija (CNV)

Mjerenje različitih stupnjeva tumorskih mutacija, detekcija rijetkih kopija ciljne DNA, analiza varijacije broja kopija uz do sad neviđenu razlučivost i osjetljivost. Dostupni su i unaprijed osmišljeni te laboratorijski validirani testovi za detekciju mutacija i detekciju broja kopija.

 

Detekcija patogena

Zahvaljujući vrhunskoj preciznosti i razlučivosti QX200 sustav može kvantificirati male promjene količine ciljnih DNA ili RNA molekula u cilju detekcije i nadzora patogena .

 

Sekvenciranje slijedeće generacije (NGS)

Izvedite preciznu kvantifikaciju i kvalifikaciju NGS knjižnica bez upotrebe standardne krivulje.

 

Analize genske ekspresije

Postignite pouzdane i ponovljive rezultate malih promjena u količini malih količina mRNA i miRNA

 

Nadzor okoliša

Testirajte širok spektar okolišnih uzoraka kao što su tlo ili voda uz puno nižu razinu detekcije i puno veću rezoluciju nego do sada.

 

Testiranje hrane

Izvodite rutinski nadzor genetski modificiranih organizama (GMO) koristeći validirane ddPCR metode.

 

Dodatni instrumenti

 

QX200 droplet digitalni PCR sustav zahtjeva i upotrebu 96 deep well thermal cyclera kao što je npr. C1000 Touch™ Thermal Cycler with 96–Deep Well Reaction Module i PX1™ PCR Plate Sealer kako bi se osigurali da tijekom PCR reakcije ne bismo imali probleme sa isparavanjem uzoraka.

 

Potrebni dodatni materijali

 

 DG8™ Cartridges – potrošni materijal koji se koristi u droplet generatoru kako bi se ddPCR mix odijelio u otprilike 20 tisuća nanolitarskih  dropleta (točan volumen dropleta je 0.91nl).

 DG8™ Gaskets – Potrošni materijal koji služi kao brtva za DG8 cartrige kako bi se prilikom generiranja dropleta stvorio pod tlak potreban za  uspješno generiranje dropleta.

-  Ulje za generiranje dropleta za probe

-  Ulje za generiranje dropleta za EvaGreen

-  Ulje za droplet reader

 

Specifikacije:

Startna veličina uzorka, µl 20
kapacitet QX200 droplet generatora 1-8 uzoraka/cartridge
Dropleta po 20 µl uzorku 20000
kapacitet QX200 droplet čitača 1-96 uzoraka
Osvjetljenje uzorka LED
Detekcija uzorka Više-pikselni fotonski brojač
Detekcijski kanali FAM (EvaGreen), HEX (VIC)
Linearni dinamički raspon 5 redova veličine
Preciznost ±10%
Dropleta po pločici sa 96 jažica, milioni ~1.5
Dimenzije QX200 droplet generatora (ŠxDxV) 28 x 36 x 13 cm
Dimenzije QX200 droplet čitača (ŠxDxV) 66 x 52 x 29 cm

 

 

Više o BIO-RAD QX200™ Droplet Digital™ PCR System